Vas zanima zakaj slovenska podjetja – kot edina v EU – še vsaj leto dni ne bodo mogla legalno prodajati na Amazon EU ? Berite dalje ….

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma slovenskim podjetjem kot edinim v evropi (de facto) preprečuje prodajo prek spletnega portala Amazon Europe ….

Slovenska zakonodaja namreč zahteva dodatno poročanje vseh, ki poslujejo z državljani R Slovenije in tako zavezuje tudi Amazon, da prilagodi svoj sistem evidence v taki meri, da se celo velikemu Amazonu stroškovno gledano ne izplača tehnično prilagajati spletne platforme zaradi slovenskih podjetij, zato zainteresirana podjetja pričakujejo prilagoditev slovenske zakonodaje.

To  že vemo … kaj pa je novega glede Amazon in Slovenije ?

V nedavnem intervjuju za Radio Slovenija je predstavnik gospodarskega ministrstva izjavil, da so s “problemom” seznanjeni ter da je potrebno počakati na novo vlado, da vloži predlog spremembe zakona . Po njegovih predvidevanjih bi ob normalnem toku dogodkov nekje do polovice naslednjega leta (2019) parlament lahko sprejel predlagane spremembe zakona …

amazon evropa slovenija

Amazon EUROPE pokriva trg 340 milijonov spletnih nakupovalcev v EU : Amazon VELIKA BRITANIJA: Amazon.co.uk  https://www.amazon.co.uk/
Amazon FRANCIJA: Amazon.fr https://www.amazon.fr/
Amazon NEMČIJA: Amazon.de https://www.amazon.de/
Amazon ITALIJA: Amazon.it https://www.amazon.it/
Amazon ŠPANIJA: Amazon.es https://www.amazon.es/